Screenshot Livestream SEW

Handbalsters Quintus op achterstand in play-offs eredivisie

In de play-offs om het landskampioenschap in de eredivisie hebben de handbalsters van Quintus zaterdagavond de heenwedstrijd tegen SEW verloren. In Nibbixwoud werd het nipt 25-23. Volgende week wacht de return in Kwintsheul.

Quintus begon slordig aan de wedstrijd en keek zodoende in de eerste helft al snel tegen een achterstand aan. Die was bij rust echter ongedaan gemaakt, de twee ploegen zochten de kleedkamers op bij 11-12. In de tweede helft kon de Westlandse ploeg de voorsprong zo'n tien minuten vasthouden. Daarna kwam de thuisploeg weer aan de leiding (18-17 halverwege de tweede helft).

In de laatste vijf minuten werd het nog spannend. Opnieuw maakte Quintus een achterstand ongedaan en stond zo met nog vier minuten te spelen 22-23 voor. Het was echter SEW dat daarna nog drie keer scoorde en zo de overwinning over de streep trok.

Dios verder in de problemen

De heren van Dios hebben zaterdagavond opnieuw een nederlaag geleden in de eerste divisie. Concurrent Oliveo was in Pijnacker met 31-24 te sterk. Daardoor is de nacompetitie om lijfsbehoud een stukje dichterbij.

Als Quintus 2 zondagmiddag wint van Aalsmeer, dan is het zelf veilig en speelt Dios nacompetitie. Anders valt volgende week de beslissing in de laatste wedstrijd van de reguliere competitie: de derby Quintus 2 - Dios.