Archief

Raad Midden-Delfland steunt woningbouwproject Zuidrand Schipluiden

De gemeenteraad van Midden-Delfland heeft dinsdagavond ingestemd met het project Zuidrand Schipluiden. In dit project, aan de Vlaardingsekade bij de straat Rozemond, zijn vijf vrijstaande woningen en een complex van acht grote appartementen voorzien.

PvdA-fractievoorzitter Ellen Snethlage kwam met het voorstel om ook een berekening te maken voor een gebouw met twaalf kleinere in plaats van acht grote appartementen. Zij vindt dat de beoogde doorstroming van senioren uit gezinswoningen waar de kinderen het huis uit zijn, beter gediend is met appartementen van 78 in plaats van 117 vierkante meter vloeroppervlak. Snethlage verkreeg echter alleen de steun van de ChristenUnie en Mijn Partij.

Wethouder Sonja Smit vond dat de door haar voorgestelde acht grote appartementen ook goed passen in de doorstromingswens en dat naar het totale plaatje van woningbouwontwikkeling in Schipluiden moet worden gekeken. Een meerderheid van de raad (CDA, D66, OGP en VVD) deelde haar visie. Bovendien werd gevreesd dat een onderzoek naar kleinere appartementen voor vertraging zou zorgen.

Smit hoopt in de tweede helft van dit jaar een bestemmingsplan voor 'Zuidrand Schipluiden' ter goedkeuring aan de gemeenteraad te kunnen voorleggen.