Archief
Bas Booister 4

Bas Booister 4

Ook Hoekse ondernemers doen oproep voor verdiepte spoorovergang

Een aantal Hoekse ondernemers doet in een brief een oproep aan het college van B en W om alsnog te gaan voor een verdiepte kruising van de metro bij de Strandweg. Verantwoordelijk wethouder Arjan van Gils gaf eerder deze maand aan dat er over de kwestie overleg werd gepleegd met de gemeente, het projectbureau Hoekse Lijn en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag.

Eerder maakte bewoners van de Strandweg hun zorgen over de geplande gelijkvloerse kruising al kenbaar. Zo zou de doorstroming van verkeer op stranddagen in gevaar komen, en daarmee ook de aanrijroute voor hulpdiensten bij calamiteiten.

In de brief wordt ook de onoverzichtelijke situatie voor de metrobestuurder aangekaart wanneer die uit de tunnel achter de Strandweg komt. "De tunnel loopt in een flauwe bocht en grenst aan de kant van de Strandweg direct aan de overweg. Dat betekent dat de metrobestuurder die met 80 km per uur vanuit de tunnel de overweg nadert, geen zicht heeft op de situatie ter plaatse. Dat is riskant, want bij onderzoek is vastgesteld dat het bij drukte en file niet uitgesloten is dat een auto tussen de spoorbomen strandt."

Ondernemersvereniging Hoek van Holland, Vereniging van Strandexploitanten Hoek van Holland, Vereniging van Eigenaren Strandweg, Kinderdagverblijf Satu Strandweg, Fort aan den Hoek van Holland - Fort 1881, Atlantikwall-Museum Hoek van Holland, Stichting Fort aan den Hoek van Holland en Jan Lels Redding en Veerdienst Museum hebben de brief ondertekend.

Categorieen:
Politiek