Archief

Minister wijst naar metropoolregio voor beantwoording vragen Hoekse Lijn

Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) kan de meeste Kamervragen over de Hoekse Lijn niet beantwoorden. Het Rijk was bij de ombouw van treinlijn naar metroverbinding niet betrokken en daarom kan de minister er maar weinig over zeggen. In plaats daarvan wordt verwezen naar de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH).

Tweede Kamerlid Cem Laçin van de SP stelde eind januari schriftelijk vragen naar aanleiding van de reconstructie van onderzoekscollectief Spit in opdracht van de WOS, Schie, Open Rotterdam en Vers Beton. Uit die reconstructie blijkt dat de ombouw veel meer kost dan tot nu toe bekend is, namelijk 175 miljoen euro. De gemeente Rotterdam blijft dit ontkennen en spreekt van een overschrijding van 90 miljoen euro.

Laçin wilde van Van Nieuwenhuizen onder meer weten of het voor volksvertegenwoordigers mogelijk is geweest om in het project in te grijpen, bij te stellen of het te stoppen. Ook wil hij weten welke afspraken er zijn met overslagbedrijf Vopak, nu blijkt dat het bedrijf nog steeds niet met goederentreinen over het spoor kan. De minister wijst voor de beantwoording van dergelijke vragen naar de MRDH.

Categorieen:
Politiek