Ellen Grimbergen

Hookers moeten opnieuw nederlaag slikken

Het eerste team van rugbyclub The Hookers maakt een moeilijke fase door. Na de forse nederlaag in de uitwedstrijd tegen Eemland in Amersfoort, ging zaterdag ook de thuiswedstrijd tegen DSR-C verloren. Het werd 8-24 voor de Delftse studenten.

The Hookers wordt nog immer geplaagd door blessures en kende bij de start al acht wijzigingen in de opstelling in vergelijking met vorige week. Waar de Hoekenezen op de ranglijst in veilig vaarwater verkeren, kunnen de Delftse studenten elk punt zeer goed gebruiken, dus die waren zeer gemotiveerd.

DSR-C kwam binnen zeven minuten op een 0-7 voorsprong. Weliswaar benutte Kevin Lenssen een penaltykick voor de Hoekenezen, maar de bezoekers zetten daar opnieuw een try plus conversie tegenover: 3-14. De Delftenaren pakten er vervolgens nog een try bij, waardoor de ruststand op 3-19 uitkwam.

In de tweede helft kon The Hookers iets terugdoen. Jens van der Knijff scoorde een try, waarmee de tussenstand op 8-19 kwam. Over het algemeen kon het spel van de Hookers als 'slordig' worden bestempeld; er waren veel foute passes, mede als gevolg van de vele wijzigingen in het team.

DSR-C bepaalde de eindstand op 8-24.