Archief

Bewoners corrigeren verkeer eenrichtingsweg Naaldwijk

Elke dag staan ze er weer. Twee bewoners van de Frederik Hendrikstraat in Naaldwijk controleren dagelijks van 15.30 tot 17.30 uur of automobilisten niet vanaf de verkeerde kant de eenrichtingsweg op rijden. Waar nodig springen ze zelfs voor de auto's.

"Dan doen we ons zegje: 'Meneer heeft u de borden niet gezien?'", zegt een van de mannen, die hun naam niet bekend willen maken. "En dan proberen we ze ook de goede richting op te wijzen, maar dat lukt niet altijd. Dan rijden ze toch stomweg door."

De mannen hebben inmiddels vele smoezen gehoord. "De een zegt, 'ik moet naar de trein', maar er rijdt hier geen trein", zegt de andere man. "Dus het zijn allemaal fantasieverhalen: 'Ik ben een tijd niet geweest', 'ik ben op vakantie geweest, 'ik heb het niet gezien'."

Westland Verstandig stelde eerder deze week schriftelijke vragen over de situatie, die sinds november vorig jaar geldt. De partij constateert op basis van burgermeldingen dat veel automobilisten zich niet aan de regels houden. Fractievoorzitter Peter Duijsens hoopt dan ook dat er nieuwe maatregelen kunnen worden genomen.