Archief

'Plant op Oranjeheuvel bomen in plaats van zonnepanelen'

Geen zonnepanelen, maar bomen zijn wat de Rotterdamse Partij voor de Dieren het liefste ziet op de Oranjeheuvel in Hoek van Holland. De gemeente is van plan op die plaats een zonnepark van 25 tot 30 hectare te realiseren om CO2 te vermijden in kader van het Rotterdams klimaatakkoord.

De partij vraagt zich in schriftelijke vragen aan het college van B en W af of er al overeenkomsten zijn getekend voor het zonnepark. De fractie is van mening dat de Oranjeheuvel beter gebaat bij het planten van bomen, aangezien die ook CO2 onttrekken en voor een schonere lucht zorgen. Daarom wil zij weten of de effecten voor beide opties al zijn berekend. Mocht het effect even groot zijn, dan vraagt de partij zich af of Rotterdam voor de bomen wil gaan.

Ook kaart de fractie aan dat de bodem op de Oranjeheuvel licht verontreinigt is. Sommige bomen zouden volgens haar een zuiverende rol kunnen spelen bij die verontreiniging.

Als laatste is de PvdD benieuwd wanneer het ontwerpbestemmingsplan voor de Oranjeheuvel ter inzage ligt, aangezien was toegezegd dat dit half januari al zou gebeuren.

Categorieen:
Politiek