Archief

Woonpark-plan Oostbuurtseweg nog niet getoetst

Het plan voor een woonpark ten bate van bijna 700 arbeidsmigranten aan de Oostbuurtseweg bij De Lier was al wel bekend bij het Westlandse college van B en W, maar het is nog niet formeel besproken. Dat zegt wethouder Pieter Varekamp in antwoord op vragen van Westland Verstandig.

Volgens het geldende beleid van de gemeente, wordt pas door de gemeente over zo'n plan gecommuniceerd als er een concreet, getoetst plan ligt. En zo ver is het nog niet. "Ook is dit initiatief nog niet ambtelijk behandeld in een QuickScan", meldt Varekamp woensdagmiddag.

Het voorgenomen woonpark (met 688 bedden) is dus nog geen onderwerp geweest van zo'n vluchtige gemeentelijke beoordeling. "Voor een kleiner plan (circa 350 bedden) op dezelfde locatie heeft eerder wel een QuickScan plaatsgevonden. De uitkomst van deze QuickScan was negatief. De voornaamste reden daarvan was de relatief grote afstand tot de dorpskern. Nieuwe locaties moeten volgens het geldende beleid bij voorkeur dicht bij de bebouwde kom liggen.

Categorieen:
De Lier Westland Politiek