Archief
HM Revenue  Customs via Flickr CC

HM Revenue Customs via Flickr CC

FIOD doorzoekt woning Maassluis

De Fiscale Inlichtingen en Opsporingsdienst (FIOD) heeft maandag onder andere een woning in Maassluis doorzocht in verband met een onderzoek naar fraude met accijns, verbruiksbelasting en btw. Het vermoeden is dat via schijnconstructies grote partijen bier en alcoholvrije dranken zijn geïmporteerd zonder daarover de verschuldigde accijnzen, verbruiksbelasting en btw af te dragen.

Naast de woning in Maassluis zijn bedrijfspanden in Den Haag en Rotterdam en woningen in Den Haag, Vlaardingen en Voorburg doorzocht. Er is niemand aangehouden. Wel is beslag gelegd op de administratie, gegevensdragers, drie auto's waaronder een Porsche Cayenne, een vrachtwagen en 40.000 euro contant geld. Daarnaast zijn vuurwapens, patroonhouders en patronen aangetroffen. Die zijn overgedragen aan de politie.

De betrokken ondernemingen bestelden bier en frisdranken in het buitenland. Die werden dan op papier geleverd aan zogenoemde 'ploffers': bedrijven met een korte levensduur die verdwijnen zonder accijns, verbruiksbelasting en btw te betalen. In werkelijkheid werd de drank gewoon geleverd aan de aankopende ondernemingen.

De fraude zou al sinds eind 2016 spelen. Er zou voor miljoenen euro's belasting zijn ontweken.

Categorieen:
Maassluis 112