Signbiblio 2

Westlandia verliest, Den Hoorn wint

In de derde divisie van het zondagvoetbal heeft Westlandia de uitwedstrijd tegen Hercules verloren. In de eerste klasse B pakte Den Hoorn thuis drie punten tegen Vlissingen.

Bij Hercules in Utrecht werd Westlandia binnen twee minuten op achterstand gezet. Maar na ongeveer een kwartier kon Edouard Duplan de gelijkmaker laten aantekenen. Die 1-1 betekende ook de ruststand.

Na de rust kwamen de Utrechters op 2-1. Westlandia drong aan in de jacht op de gelijkmaker. Wegens een tackle van achteren kreeg Westlandiaan Melvin Vissers de rode kaart voorgehouden. Enkele protesterende teamgenoten ontvingen daarop een gele kaart van de arbiter.

Ook met tien man dwong Westlandia nog meerdere goede scoringskansen af, maar het wilde niet lukken om de gelijkmaker te maken. Vier minuten voor tijd kon Hercules op 3-1 komen, maar gaf Westlandia zich nog niet gewonnen. Giovalli Serbony liet de 3-2 aantekenen. Er volgde een zeer spannende slotfase, maar daarin werd niet meer gescoord.

Den Hoorn

In de eerste klasse B had Den Hoorn een heel jong team binnen de lijnen staan, met zeven spelers onder de 20 jaar. Na circa 20 minuten werd de 1-0 gescoord door een scherpe voorzet van Noah Hes, die doel trof.

Kort na rust werd aan Den Hoorn een strafschop toegekend. Het was diezelfde Noah Hes die deze mocht proberen te verzilveren. De bal werd echter te zacht ingeschoten en kon vrij eenvoudig worden gestopt door de Zeeuwse keeper.

Nadat bij Vlissingen twee spelers met een rode kaart van het veld af moesten, kwam Den Hoorn op 2-0 door een doelpunt van Marcley Manuela. Dat zou tevens de eindstand worden.