Veel aandacht voor Rein Mostert in zijn honderdste wedstrijd - foto Ellen Grimbergen

Hoekse rugbyers zijn Zeeuwen de baas

Rugbyclub The Hookers heeft zaterdagmiddag een ruime overwinning geboekt op het Zeeuwse Oemoemenoe. De Hoekenezen wonnen op eigen veld met 54-7.

Op 26 oktober had The Hookers ook al gewonnen tijdens de uitwedstrijd in Middelburg. Destijds werd het 19-28. De wedstrijd van dit weekeinde had een apart tintje. Het was namelijk de honderdste wedstrijd van Rein Mostert in het eerste team van The Hookers en tevens zijn laatste thuiswedstrijd.

Na ongeveer een kwartier openden de Hoekenezen de score via een try plus conversie: 7-0. De voorsprong werd uitgebouwd tot 19-0, waarna vlak voor rust de Zeeuwen alvast hun eer redden: 19-7.

In de tweede helft hield The Hookers het heft in handen en werd de voorsprong gestaag uitgebouwd, tot uiteindelijk 54-7.