Archief

Hotel in Spaansche Vloot... en asperges

Medio maart moet het af zijn: Boutique Hotel Armada in de voormalige Spaansche Vloot in 's-Gravenzande. De brasserie en het restaurant zijn al een half jaar open, over anderhalve maand volgen de zes hotelkamers.

Rick van den Berg uit Naaldwijk en zijn vrouw Jolijn hebben veel horeca-ervaring. Zo'n zes jaar runden zij een brasserie in Willemstad op Curaçao. Met de Spaansche Vloot zoeken ze het dichter bij huis. "We wilden altijd al een combinatie van eten en slapen. Straks kunnen wij een complete avond, nacht én ontbijt voor onze gasten verzorgen", vertelt Rick.

De verbouwing van het markante gebouw aan het 's-Gravenzandse Marktplein ging niet over een nacht ijs. "De staat was slechter dan gehoopt. Het dak viel tegen en constructief heeft het een zetje nodig gehad."

Toch kan in maart het boekingssysteem online. Het wordt zelfs mogelijk om in een bedstee te slapen, die behouden is gebleven. "Er komt een matras op maat voor kinderen. En het originele plafond is in een nieuw jasje gestoken."Westlandse asperges


De Spaansche Vloot was zo'n 60 jaar in handen van de familie Verhoeckx. De uitgebreide aspergediners een halve eeuw geleden waren befaamd. Daarom zal 'het witte goud' aankomend seizoen zeker niet ontbreken op de menukaart. "Jazeker, die keren terug", aldus Rick. "In een iets andere vorm dan vroeger. Ze worden in ons menu verwerkt en zijn eind maart, begin april hier te vinden."