Archief

Cassatieberoep inbrekers Filmclub afgewezen

Het cassatieberoep van twee mannen die veroordeeld zijn voor een inbraak in de Filmclub De Lier in 2016 is niet-ontvankelijk verklaard. Dat staat in een brief die uitbater Peter Vermeer zaterdag ontving. Dat betekent dat de zaak niet behandeld wordt en de straffen van de twee Haagse inbrekers definitief worden.

Tijdens die bewuste nacht van maandag op dinsdag in oktober 2016 zouden de mannen met boten naar de achterzijde van het bedrijf zijn gevaren. Daar werd een raam geforceerd. Binnen werd een geldbedrag van ongeveer 900 euro meegenomen. Uiteindelijk leidde sporenonderzoek enkele uren later naar een woning aan de Anjer waar de twee - samen met een toen 24-jarige Lierenaar - werden aangehouden. De mannen hadden natte kleding aan.

De Hagenezen waren het niet eens met de uitspraak van de rechter (één kreeg tien weken cel, de ander 240 uur taakstraf) en gingen in hoger beroep, waar ze ook werden bestraft. In april vorig jaar stapten ze naar de Hoge Raad, omdat ze wilden dat er nog eens naar de uitspraak werd gekeken. Na ongeveer drie en een half jaar lijkt het proces nu toch ten einde te lopen.

Categorieen:
De Lier 112