Archief
Google Streetview

Google Streetview

Westland houdt taakstelling voor woningcorporaties

De gemeente Westland gaat buurgemeente Rijswijk niet volgen als het gaat om het afstappen van een taakstelling voor woningcorporaties. Het college wil namelijk dat de sociale huurvoorraad toeneemt, zoals ook staat in de Woonvisie 2030. Dit laat zij weten in beantwoording op schriftelijke vragen van GemeenteBelang Westland.

Volgens fractielid André van den Berg zouden Westlandse corporaties niet financieel in staat zijn om alle (investerings)opgaven te realiseren* en dat daarom voorrang moet worden gegeven aan het behoud van Vestiawoningen. Van den Berg wilde weten of Westland Rijswijk zou volgen in het plan om te gaan voor onderhoud en renovatie in plaats van nieuwbouw.

Het fractielid wilde ook weten of het college zich gebonden voelt aan regionale afspraken over het bouwen van sociale huurwoningen. Het college van B en W zegt nu dat er wordt gewerkt aan nieuwe woningmarktafspraken in Haaglanden. Er is nog niet afgesproken welke bijdrage gemeenten individueel kunnen leveren aan regionale doelen. De wethouders Wonen hebben wel een brief aan de provincie gestuurd waarin ze pleiten voor het verkleinen van regionale verschillen op het gebied van sociale voorraad, betaalbaarheid en beschikbaarheid.

*Overigens liet Arcade eerder weten wel in staat te zijn nieuwbouw te realiseren, mits niets wordt gedaan aan de grondprijzen.

Categorieen:
Westland Politiek