Archief
Thierry Schut

Thierry Schut

Japanse delegatie komt tuinen in Westland

De Japanse ambassadeur Hidehisa Horinouchi is donderdag samen met leden uit de Japanse Eerste Kamer en van het ministerie van Landbouw op bezoek geweest in Westland. De club houdt zich bezig met de revitalisering van de land- en tuinbouw en de reconstructie van het land na de tsunami in 2011.

Burgemeester Bouke Arends ontving de delegatie in Tomatoworld in Honselersdijk. Daarna hebben de Japanners Gebroeders Valstar in De Lier bezocht. "De gemeente Westland heeft sinds 2009 een relatie met de provincie Kochi in Japan met als doel het verbeteren van de land- en tuinbouw in Japan en het vergroten van de kansen van Westlandse ondernemers in dit land. Als gevolg hiervan hebben vele ministers, universiteiten en bedrijven uit Japan de gemeente Westland bezocht en heeft ons bedrijfsleven een uitstekende uitgangspositie in Japan verkregen. Daarom koesteren we deze contacten", aldus de burgemeester.

Als tweede grootste exporteur van voedselproducten is Nederland een voorbeeld voor Japan, dat een van de grootste voedselimporteurs is. Tijdens het bezoek worden de Japanners dan ook op de hoogte gebracht van de laatste innovaties in de tuinbouw.