Leo de Jong

Leo de Jong

Late rode kaart nekt Excelsior Maassluis

Excelsior Maassluis heeft de eerste wedstrijd van 2020 verloren. In de tweede divisie deed een late rode kaart voor Sefa Kurt de Maassluizers de das om in de uitwedstrijd tegen Kozakken Boys. In Werkendam werd het 2-0.

Beide ploegen hielden elkaar in Brabant lang op 0-0. Ruim tien minuten voor tijd ging het echter mis. Kurt ontving zijn tweede gele kaart van de wedstrijd en moest zo het veld verlaten. Een minuut later kwam de thuisploeg direct op voorsprong. Enkele minuten voor het einde werd het zelfs 2-0.

Door de nederlaag zakt Excelsior Maassluis één plek, naar de veertiende plaats op de ranglijst.

Honselersdijk blameert zich in Flynth Westland Cup

SV Honselersdijk is al na één ronde uitgeschakeld in de Flynth Westland Cup. De eersteklasser verloor met 2-0 van gastheer VV Naaldwijk, dat uitkomt in de derde klasse.

De twee ploegen gingen rusten bij een 0-0 stand, maar in de tweede helft was het Naaldwijk dat via Jordy van Calsteren brutaal op voorsprong kwam. De ploeg van interim-trainer Jan van der Sar was daarna duidelijk de betere. Honselersdijk-doelman Quinten van der Helm voorkwam aanvankelijk nog wel dat Danny Niël uit een penalty de score verdubbelde, maar de 2-0 viel uiteindelijk alsnog vanuit een afstandsschot van Laurens Bouritius.

Naaldwijk speelt in de volgende ronde tegen buurman Westlandia-zondag.