Archief

Voor het eind van het jaar glasvezel in heel Hoek van Holland

Voor het einde van het jaar kan elk huis in Hoek van Holland voorzien zijn van glasvezel. Delta Fiber Nederland, het moederbedrijf van Delta en Caiway, begint half februari met de eerste graafwerkzaamheden. Eind april kunnen dan, onder voorbehoud van de weersomstandigheden, de eerste woningen worden aangesloten. Op maandag 3 februari is er in De Hoekstee een informatieavond over de werkzaamheden en de mogelijke (internet)aanbieders.

Aannemer APK Telecom heeft voor de werkzaamheden Hoek van Holland in tweeën gedeeld. Het gebied ten oosten van de Tasmanweg is het eerst aan de beurt. Deze week is begonnen met de zogenoemde schouw: medewerkers van de aannemers gaan de huizen langs om te kijken waar de glasvezelaansluiting precies zal komen. Als bewoners niet thuis zijn, kunnen die zelf een afspraak maken.

De graafwerkzaamheden beginnen in dit deel van Hoek van Holland volgens de planning op 17 februari, waarna vanaf 27 april de eerste woningen worden aangesloten. In het andere deel van Hoek van Holland begint de schouw op 17 februari, de eerste graafwerkzaamheden op 27 april en de eerste aansluiting op 6 juli.



Iedereen in de wijk krijgt de glasvezelaansluiting. Een glasvezelabonnement is echter niet verplicht. Iedereen is vrij om al dan niet gebruik te maken van snel internet of niet.

Categorieen:
Algemeen