Archief

Genomineerden Westlands sporttalent en sportvrouw bekend

De genomineerden voor sporttalent en en sportvrouw van 2019 zijn bekend. Die Westlandse sportprijzen worden op 30 januari uitgereikt tijdens het Westlandse sportgala. De genomineerden in andere categorieën worden in de komende weken bekend gemaakt.

Genomineerde sporttalenten:

Finn Duran (15) uit Monster maakt deel uit van de Nederlandse selectie ijshockeyers onder 16. Ook heeft hij een kwalificatiedeelname aan de jeugd Olympische Spelen en doet hij met zijn team Hijs Hokij mee aan de landelijke competitie onder de 16.

Naaldwijker Ruben Rolvink (17) is Nederlands kampioen kogelstoten (5kg) geworden tijdens de NK B-junioren indoor. Ook werd hij tijdens de NK B-junioren outdoor kampioen op het onderdeel discuswerpen (1,5kg) en derde bij het kogelstoten. Daarnaast pakte hij op de NK voor senioren de vierde plaats bij discuswerpen (2kg) en verbeterde hij daar een Westlands record.

De Monsterse Noa Talboom (14)werd in 2019 Nederlands kampioen op de meerkamp turnen voor junioren. Daarnaast pakte zij goud op het onderdeel vloer, brons op de brug en op de sprong tijdens het NK.

Genomineerde sportvrouwen:

De in Wateringen opgegroeide Kiki Bertens (28) behaalde in 2019 de vierde plaats op de WTA-ranking. Zo hoog is geen andere Nederlandse tennisster ooit gekomen. Ze won WTA-toernooien in Sint-Petersburg en Madrid en nam deel aan de WTA-finals waarbij ze de nummer 1 van de wereld (Ashleigh Barty) versloeg.

Rinka Duijndam (22) uit Wateringen werd dit jaar wereldkampioen handbal met het Nederlandse team, waar zij als tweede keepster in speelde.

De 's-Gravenzandse Jutta Leerdam (21) heeft een goed schaatsjaar achter de rug. Tijdens haar debuut op het EK-sprint werd ze vierde. Ze ook Nederlands kampioen sprint en won goud bij de teamsprint op de WK afstanden.

Shorttrackster Lara van Ruijven (27) uit Naaldwijk werd vorig jaar Nederlands kampioen shorttrack, en als eerste Nederlandse vrouw ooit wereldkampioen op de 500 meter. Ook won ze goud met de aflossingsploeg op de EK, waar ze individueel brons greep op de 500 meter. Brons op de 500 meter won Van Ruijven ook tijdens de wereldbekerwedstrijd in Salt Lake City.

Vanaf zaterdag kun je bij de WOS kijken hoe de genomineerden verrast worden. Het sportgala zelf wordt dit jaar ook weer live uitgezonden door de WOS.