Archief

Dit jaar 94 grote evenementen in Westland

Ook dit jaar vinden er weer heel wat grote evenementen plaats in Westland. In totaal zijn er 94 op de gemeentelijke evenementenkalender geplaatst. Die kun je hier vinden. Niet alle aangevraagde evenementen zijn door de gemeente goedgekeurd.

Een van die afgewezen evenementen is een tweede weekend Cowboys & Indianen. Dat evenement mag niet uitbreiden naar vier dagen omdat er eerder afspraken zijn gemaakt over de maximale duur van het evenement op de Olsthoorn Ranch in Naaldwijk.

Ook kwam er een aanvraag binnen voor het uitzenden van voetbalwedstrijden van het Nederlands elftal gedurende het EK (12 juni t/m 12 juli) op een plein. Maar burgemeester Bouke Arends ziet dat niet zitten, omdat er in die periode mogelijk onvoldoende politiecapaciteit beschikbaar is.

Tevens is een van de twee verzoeken voor het organiseren van een kermis in Monster (van 8 t/m 11 juni) niet ingewilligd. "Ik heb besloten het verzoek van de organisator van de feestweek, waar de kermis onderdeel van uitmaakt, te honoreren en het andere verzoek af te wijzen", meldt de burgemeester.

Verder zijn twee verzoeken om de Koningsdagactiviteiten met één dag uit te breiden, afgewezen omdat dit niet overeenkomt met eerder gemaakte regels van de gemeente. De aanvragen kwamen van Cannes Kingsday en Koningsdag 's-Gravenzande.

Aanpassingen

Naast afwijzingen, zijn er ook aanpassingen doorgevoerd. Bijvoorbeeld bij het Westlands Festival Helemaal Goud. De organisator verwacht voor dit evenement 3.000 bezoekers. Dit is niet in overeenstemming met de evenementennota. Er mogen maximaal 2.000 bezoekers op het evenemententerrein in de Wollebrand aanwezig zijn.

De organisator van Savanna Festival had meerdere verzoeken voor evenementen ingediend, maar heeft maar één datum in september daadwerkelijk gekregen. Ook is duidelijk gemaakt dat de eindtijd van het evenement op zondag niet 20.00 uur mag zijn, maar 18.00 uur, zoals ook in de evenementennota staat.

Brief

Alle aanvragers die een principeverzoek hebben ingediend zijn na vaststelling van de evenementenkalender 2020 per brief geïnformeerd of hun evenement wel of niet of in gewijzigde vorm op de evenementenkalender is geplaatst.

De kalender geeft een overzicht van evenementen waar minimaal 600 bezoekers worden verwacht en evenementen die worden georganiseerd op meer dan twee achtereenvolgende dagen. Op basis van de evenementenkalender kan in een vroeg stadium de inzet van de hulpdiensten worden afgestemd.