Archief
Oranjefonds

Oranjefonds

Oproepcentrale genomineerd voor Appeltje van Oranje

Vrijwilligersorganisatie De OproepCentrale, die onder meer actief is in Maassluis, is genomineerd voor een Appeltje van Oranje. Die prijs wordt jaarlijks uitgereikt door het Oranjefonds aan drie initiatieven die verschillende groepen mensen samenbrengen.

De OproepCentrale, onderdeel van Argos Zorggroep, brengt thuiswonende mensen die hulp nodig hebben in contact met vrijwilligers die graag willen helpen. Er zijn ruim 200 vrijwilligers actief. Sommigen bouwen contact op met mensen die eenzaam zijn of die door hun ziekte of handicap weinig sociale contacten meer hebben. Anderen gaan bijvoorbeeld naar buiten met mensen die gebonden zijn aan hun rolstoel. Er zijn ook vrijwilligers actief die zich op inzetten om met hun eigen auto cliënten te begeleiden naar het ziekenhuis of de tandarts.

Er zijn in totaal 38 initiatieven genomineerd. Het publiek kan van 6 tot en met 15 januari haar stem uitbrengen via de website van het Oranjefonds, dit vormt de basis voor de keuze voor de tien finalisten. De drie winnaars krijgen een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een geldbedrag van 15.000 euro. De Appeltjes van Oranje worden in mei uitgereikt door Koningin Máxima op Paleis Noordeinde.

Categorieen:
Maassluis Algemeen