Archief
Facebook Roel Batelaan

Facebook Roel Batelaan

Drukke nieuwjaarsduik in Monster

Ongeveer duizend mensen zijn op nieuwjaarsdag de zee tussen Monster en Ter Heijde ingedoken. De traditionele nieuwjaarsduik werd voor de 53e keer georganiseerd door de Reddingsbrigade van Monster.

Nog eens duizend mensen keken toe hoe de horde een frisse duik nam. Het water was koud, ongeveer 8 graden. De gevoelstemperatuur was volgens voorzitter Roel Batelaan min één.

Burgemeester Bouke Arends van Westland drukte precies om twee uur op de toeter waarna een snelle sprint van de menigte richting het koude water volgde. Er wordt ieder jaar een goed doel aan de nieuwjaarsduik verbonden. Dit jaar was dat Stichting kleine ingrepen, mooie gevolgen. Op de website van de Westlandse Nieuwjaarsduik staat alweer de uitnodiging voor volgend jaar. Dan wordt op 1 januari de 54e duik gehouden.

's-Gravenzande

Bij de nieuwjaarsduik op het strand van 's-Gravenzande meldde zich meer dan 600 bikkels. Na afloop was er voor alle duikers een beker warme chocolademelk. Al sinds 1983 organiseert de 's-Gravenzandse Vrijwillige Reddingsbrigade een duik Westland op het 's-Gravenzandse strand.