Archief
WOS Media

WOS Media

Per half uur betalen voor parkeren bij strand, eerste twee uur gratis

Bij de strandopgangen Molenslag, Beukel en Vlugtenburg in Monster en 's-Gravenzande zal vanaf de start van het strandseizoen op 1 april 2020 per half uur moeten worden betaald voor het parkeren. Wel zijn de eerste twee uur gratis, geldt er een maximum dagtarief en is parkeren in het hoogseizoen duurder dan in het laagseizoen.

Dit schrijft B en W in een brief aan de gemeenteraad. Het vaststellen van de parkeertarieven is een bevoegdheid van het college, maar wethouder Varekamp wil het eerst in de raadscommissie EFO op 8 januari bespreken. Aanvankelijk had hij vrij parkeren in het eerste uur in gedachten, maar onder druk van de gemeenteraad die in september een amendement daarover aannam, heeft hij dat gewijzigd in twee uur.

Bij de start van het strandseizoen op 1 april zal er na de eerste twee uur 0,50 euro per half uur moeten worden betaald met een maximum van 4 euro. Dat duurt tot 1 juni, wanneer het hoogseizoen begint. Tot 2 september zal dan 1,25 euro per 30 minuten moeten worden betaald met een maximum van 8 euro. Vanaf 1 september gelden tot 1 oktober weer de laagseizoentarieven (0,50 euro per half uur, maximaal 4 euro).

Per parkeerterrein zullen verder 70 abonnementen voor de duur van een heel seizoen worden uitgegeven. Die kosten 95 euro. Bij opgang Beukel zal aan het Hoogheemraadschap van Delfland wel een beperkt aantal gratis abonnementen worden gegeven.

Wethouder Varekamp verwacht met deze tarieven 62.500 euro per jaar over te houden aan de parkeerexploitatie, maar hij wijst er wel op dat de inkomsten sterk afhankelijk zijn van weersinvloeden. Hij onderstreept dat de voorgestelde tarieven zijn vergeleken met die in aangrenzende gemeenten en dat ze marktconform zijn zodat er geen oneerlijke concurrentie is.