Ellen Grimbergen

Hookers kansloos tegen koploper Eemland

Rugbyclub The Hookers beleefde zaterdag een kansloze middag op het eigen sportpark De Rondgang. De ploeg kwam er tegen Eemland, koploper in de Trophy Poule, niet aan te pas. Het werd 0-62. The Hookers moest het vooral op kracht afleggen.

De Hoekenezen hadden vooraf de eerste twee wedstrijden verloren en daarna vrij verrassend gewonnen van Oemoemenoe. Van die winnende opstelling was zaterdag door onder andere blessures weinig over. Desondanks begon de thuisploeg goed aan de wedstrijd. In de eerste paar minuten had het een veldoverwicht, maar drukte dat niet uit in punten.

Eemland, dat veel fysieker speelde, scoorde wel en deed dat al na vijf minuten. Daarna kwamen The Hookers niet meer in het spel voor. Bij rust stond het 0-33 en in de tweede helft gingen de gasten op dezelfde voet door. Onder andere via de Hoekse rechterflank die open lag. Daar maakte international Jordy Hop dankbaar gebruik va. Uiteindelijk werd het 0-62.

Hookers krijgt de komende twee weken twee wedstrijden tegen teams die in het zelfde schuitje zitten: Delft en Waterland.

Foto's: Ellen Grimbergen