Archief
Google Streetview

Google Streetview

Verburch houdt vast aan nieuwe logo

Sportclub Verburch in Poeldijk houdt definitief vast aan het nieuwe logo, dat sinds april dit jaar wordt gebruikt. Dat werd donderdagavond duidelijk tijdens de algemene ledenvergadering van de voetbaltak. De afgelopen periode was actie gevoerd om het oude logo met de druif daarop terug te krijgen.

Het nieuwe logo bevat een grote blauwe V, op 'het dakje' van de sporthal, de naam Verburch en daaronder de naam van de sporttak. Bij de boze leden zit de pijn vooral in de tekortschietende communicatie rondom dit logo. "Ongeveer een half jaar geleden kwam de nieuwe presentatiegids uit en daar stond dat logo op. Veel mensen vroegen zich af waar dit vandaan kwam. Toen zijn we gaan graven en bleek dat een PR-commissie dit had besloten. Een voldongen feit en je doet het er maar mee", zegt Verburch-lid Marcel Hijmans in het WOS-programma Gardien Tot Tien. Hij had liever gezien dat de leden zelf konden stemmen over het nieuwe logo.

Bovendien roept het nieuwe logo geen 'gevoel' op, waar het oude logo met daarop een druif (verwijzend naar Pastoor Verburch) dat wel deed. Dat werd goed duidelijk tijdens de ledenvergadering. "Voor sommige mensen werd het emotioneel. Er stond daar een jongen die werd gehuldigd omdat hij 25 jaar lid was. Die zei: 'Voetbal is emotie, logo is emotie. Bij dezen stop ik overal mee'."

Er is niets meer te veranderen aan het logo. In de statuten staat namelijk dat je voor een wijziging van het logo de leden niet hoeft te raadplegen. Het bestuur liet tijdens de jaarvergadering nog wel weten dat de aanpak anders had gekund en de communicatie beter kon. Hijmans hoopt dat er nog een uitgebreid excuus komt. "Dan denk ik dat bij heel veel mensen die pijn een beetje weg is."

Categorieen:
Poeldijk Sport