Archief
Dennis van Schie

Dennis van Schie

Twee nieuwe vuurwerkvrije zones in Westland

In en rond woonzorgpark Het Westerhonk bij Monster en Careyn Woerdblok in Naaldwijk mag tijdens de komende jaarwisseling geen vuurwerk worden afgestoken. Dat heeft het college van B en W van Westland bepaald. De twee locaties zijn de enige twee nieuwe plekken die zijn aangewezen als vuurwerkvrije zone.

In totaal zijn naast alle speeltuinen 27 vuurwerkvrije zones ingesteld verdeeld over de elf kernen, voornamelijk zorgcentra en kinderboerderijen. Het is een van de maatregelen die de gemeente neemt om de jaarwisseling goed te laten verlopen, met zo min mogelijk schade. Andere maatregelen die ingesteld worden, zijn onder andere een gebiedsverbod voor mensen die zich vorig jaar misdroegen, extra toezicht op openbare gebouwen en handhaven op illegaal vuurwerk.

Tijdens de jaarwisseling 2018/2019 werd voor bijna 66.000 euro schade toegebracht aan gemeentelijke eigendommen in Westland. Dat is zo'n 14.500 euro meer dan vorig jaar, maar lager dan in de drie jaren daarvoor.

Midden-Delfland en Maassluis

Het aantal vuurwerkvrije zones in Midden-Delfland blijft dit jaar gelijk. Maassluis komt volgende week met een uitgebreide raadsbrief waarin meer bekend wordt.