Archief
Jumbo Koornneef via Facebook

Jumbo Koornneef via Facebook

Nieuwe parkeerplekken in Wateringen na sloop woning Kerklaan

Het centrum van Wateringen beschikt sinds deze week over twintig nieuwe parkeerplekken. Die zijn er gekomen na de sloop van de woning aan de Kerklaan 7. De komst van de nieuwe parkeerplaatsen heeft wel enige tijd geduurd.

Al in april vorig jaar ging de gemeenteraad akkoord met een voorstel om de woning aan te kopen en op die locatie parkeerplaatsen aan te leggen om zo de grote parkeerdruk in het centrum van Wateringen te verminderen. Van sloop kwam het aanvankelijk niet, omdat eerst werd onderzocht of een combinatie van extra parkeren en wonen mogelijk is om zo een win-win mogelijk te maken. Dit bleek echter te weinig parkeerplaatsen op te leveren.

In februari beloofde wethouder Cobie Gardien dan ook om alsnog zo snel mogelijk te gaan slopen. In oktober trok GemeenteBelang Westland echter opnieuw aan de bel, omdat acht maanden later nog steeds niets was gebeurd. Uiteindelijk maakte de wethouder duidelijk dat de woning nog in november zou worden gesloopt en de parkeerplekken vóór Kerstmis zouden worden gerealiseerd. Dat is nu dus gebeurd.