Archief

De Groot houdt vertrouwen in SV Honselersdijk

Verdediger Ruben de Groot verwacht ondanks de slechte seizoensstart van SV Honselersdijk, niet dat de oranjehemden aan het einde van dit seizoen degraderen uit de eerste klasse B. "Ik heb wel het gevoel dat het nog goed gaat komen", zegt hij in het programma WOS Sport, dat vanaf donderdagavond te zien is bij de WOS.

Honselersdijk, dat in het debuutseizoen in de eerste klasse vorig jaar nog mocht meedoen aan de nacompetitie om promotie, verzamelde in de eerste negen wedstrijden slechts 8 punten. "Ze zeggen wel eens dat het tweede jaar iets moeilijker is dan het eerste. En we merken nu dat heel veel jongens bij ons afwezig zijn door blessures - al mag dat geen excuus zijn, maar het zijn er op een gegeven moment wel heel veel - dat het wel heel lastig wordt om clubs als XerxesDZB (waartegen Honselersdijk zaterdag met 1-4 verloor, red.) goed tegenstand te bieden."

Het is geen reden om bij de pakken neer te zitten. De Groot: "We hebben aan het begin van het seizoen een paar oefenwedstrijden gespeeld met iedereen erbij, waar we echt goed speelden. Als het eenmaal echt gaat lopen, kunnen we wel weer zo'n eindsprint als vorig seizoen inzetten. Ik ben niet bang dat we met dit team gaan degraderen."

In WOS Sport spreekt presentator Stefan van Eijk samen met De Groot en analist Johan Voskamp over de komende derby tussen Velo en SV Honselersdijk, het Westlands Elftal en het vertrek van De Groot bij FC 's-Gravenzande. Het programma is vanaf donderdagavond 19.00 uur elk half uur te zien bij de WOS en online via Uitzending Gemist.