Archief
Fred van den Ende 3

Fred van den Ende 3

Politie Maassluis heeft vermoeden van dader(s) inbraken

De politie heeft een vermoeden wie in de afgelopen maand verantwoordelijk is of zijn geweest voor de vele inbraken in Maassluis. Maar er is nog niemand opgepakt. Dat heeft burgemeester Edo Haan desgevraagd laten weten. In het belang van het onderzoek kan hij er niet nog veel meer over zeggen.

Maassluis gaat gebukt onder een inbraakgolf. Volgens de laatste cijfers op de site van de politie zijn er in oktober tien inbraken gepleegd en zijn er drie pogingen gedaan. In november gaat het tot nu toe om dertien inbraken en acht pogingen.

De politie is extra waakzaam en zet zo nodig zogeheten flexteams in om het politieteam tijdelijk te vergroten. Verder wil de gemeente een campagne starten om inwoners van de stad er nogmaals op te wijzen dat goed hang- en sluitwerk van groot belang is.

Tegen de trend in

De stijging van het aantal inbraken in Maassluis is tegen de trend in. Al jaren is er een daling te zien. Van 186 inbraken in 2015, 153 een jaar later, 140 in 2017 en de grootste daling vorig jaar naar 76. In de eerste helft van 2019 waren er 34 inbraken, burgemeester Haan verwacht dat er dit jaar meer inbraken zullen zijn dan in 2018.

Categorieen:
Maassluis 112