Archief
Fred van der Ende

Fred van der Ende

Oud-wethouder Weverling ontvangt toch wachtgeld

Het Westlandse Tweede Kamerlid Arne Weverling (VVD) ontvangt toch nog wachtgeld, terwijl hij eerder tegenover de WOS liet weten hier geen gebruik van te maken als hij Kamerlid zou worden. Dat de oud-wethouder toch wachtgeld ontvangt, blijkt uit gegevens die de gemeente Westland vrijgaf nadat de Volkskrant een beroep had gedaan op de Wet openbaarheid van bestuur. Het gaat om een ophoging van zijn salaris van iets minder dan 10.000 euro per jaar.

Tegenover de WOS zei Weverling begin 2017 dat hij had besloten om gedurende campagne af te zien van de wachtgeldregeling. Desgevraagd gaf hij ook aan, dat wanneer hij in de Tweede Kamer zou komen, dat hij dan helemaal van de regeling af zou zien. Maar daar is hij op teruggekomen: "Ik heb tijdens de campagne geen wachtgeld ontvangen. Alhoewel dat wettelijk wel zou mogen. Het was een persoonlijke afweging om daarna wel gebruik te maken van de wettelijke regeling."

Ook andere oud-wethouders ontvangen wachtgeld

Weverling is overigens niet de enige oud-wethouder van Westland die wachtgeld ontvangt. Ook vijf andere oud-wethouders krijgen nog geld van de gemeente. In het kader van de privacy heeft Westland niet openbaar gemaakt om welke oud-wethouders het precies gaat. Wel is duidelijk dat het om bedragen gaat van tussen de 17.000 euro en bijna 60.000 euro per jaar. Oud-wethouders kunnen maximaal 38 maanden gebruik maken van de regeling.

Categorieen:
Westland Politiek