Archief

Maassluise publiceert 100 boeken vanuit appartement

Henriette Faas van Uitgeverij De Brouwerij uit Maassluis publiceert alweer 12,5 jaar succesvol boeken door het hele land. Ook is onlangs het honderdste boek 'De reizen van Ólafur Egilsson' uitgekomen. Dit alles gebeurt vanuit haar eigen appartement, waar honderden boeken gestald liggen.

Haar carrière als uitgever startte toen zij na een ongeluk noodgedwongen moest stoppen met werken in de zorg. Als therapie begon Faas zich te richten op schilderen en dichten, in een lokaal aan de Brouwerijstraat in Maassluis. Zelf had ze al wat dichtbundels uitgebracht, en begon ook anderen te helpen met uitgeven.

Zo groeide de uitgeverij, maar niet alle manuscripten werden gepubliceerd. "Ik merkte dat mijn interesse nog steeds lag in het medische, vanwege mijn achtergrond." Stichting De Brouwerij geeft daarom voornamelijk boeken uit met een maatschappelijke en medische achtergrond.

Honderd boeken later is de Maassluise nog niet klaar met uitgeven. "Elk boek is voor mij een eyeopener", vertelt de trotse Faas, die van elk verhaal en elke auteur iets nieuws leert. "Elke keer denk ik 'wauw, dat wist ik nog niet'."

Om het jubileum te vieren, organiseert de uitgeverij zaterdag een boekenfestival in Theater Koningshof in Maassluis. Vanaf 11.00 uur zullen daar diverse auteurs over hun boek komen vertellen, is er een workshop voor mensen die een eigen manuscript willen schrijven en zijn er muzikale optredens.

Categorieen:
Maassluis Algemeen