Westlandia boekt zege op ADO'20

Voetbalvereniging RKVV Westlandia heeft zondag een zege geboekt op tegenstander ADO'20. Uit in Heemskerk werd het 1-3 voor Westlandia.

Beide clubs maakten aan het begin van de wedstrijd een statement tegen racisme door een minuut lang niet te voetballen. In de vierentwintigste minuut was het Edouard Duplan die het eerste doelpunt scoorde. De verdediging van ADO'20 stond erbij en keek ernaar.

Omdat Melvin Vissers een speler van ADO'20 met een gestrekt been schopte, kreeg hij een rode kaart. Vanaf dat moment moest Westlandia dus met tien spelers verder. Ondanks dat bleef de club in de wedstrijd goed overeind.

Toch lukte het rechtsback Nigel Daniels om voor ADO'20 een tegenpunt te scoren, waardoor de stand 1-1 werd. Steve van Kesteren bracht Westlandia weer op voorsprong. Hij kopte de bal, na een goede corner van Patrick Batist, in het doel van ADO'20: daarmee was het 1-2.

Edouard Duplan maakte in de negenenveertigste minuut zijn tweede doelpunt in deze wedstrijd, na een voorzet van Donovan de Groot. Westlandia liep hierdoor verder uit op ADO'20: vanaf dat moment was het 1-3. Hoewel ADO'20 in blessuretijd nog wanhopig geprobeerd heeft iets van de achterstand weg te werken, slaagde dit elftal daar niet in. Westlandia won van ADO'20 met de eindstand 1-3.

Den Hoorn - TAC'90

De wedstrijd Den Hoorn-TAC'90 is in gelijkspel geƫindigd. In Den Hoorn werd het 1-1. Het was een felle, maar sportieve strijd tussen beide clubs.

Dominique da Cruz scoorde het eerste doelpunt voor Den Hoorn. Da Cruz kreeg de bal keurig aangespeeld via Don en Marcley, waarna hij hem in het doel schoot: het werd 1-0. Hoewel TAC technisch beter speelde in de eerste helft, had dit elftal eerst minder balbezit dan Den Hoorn.

Desondanks lukte het TAC'90 om direct na de rust de achterstand in te halen: de stand werd 1-1. Beide elftallen waren in deze wedstrijd aan elkaar gewaagd. Geen van de clubs scoorde daarna nog, zodat de eindstand 1-1 was.