DIOS wint ruim van reserves Quintus

De handbalheren van DIOS hebben in de eerste divisie de streekderby tegen de reserves van Wematrans/Quintus met 26-19 gewonnen.

Door deze overwinning staat de ploeg uit Midden-Delfland gelijk in punten met de Heulse opponent, maar heeft een streepje voor door een beter doelsaldo. Beide ploegen hebben 11 punten. In de Eekhouthal opende DIOS sterk en overvleugelde het de thuisploeg. Na ruim 20 minuten spelen was de stand 10-3 in het voordeel van DIOS. Quintus kwam in de laatste fase van de eerste helft wel meer tot score, maar moest toezien dat DIOS de rust in ging met een 14-9 voorsprong. Na de pauze bleef de marge nagenoeg gelijk. Beide ploegen bleven scoren en DIOS behield de opgebouwde marge en wist de streekderby ruimschoots te winnen.

Quintus pakt koppositie

De handbalheren van Wematrans/Quintus hebben in de eredivisie de koppositie overgenomen van E&O. De Heulse formatie won zelf met 26-24 van RED-RAG/Tachos. Koploper E&O verslikte zich in eigen huis in de reserves van Lions. Quintus heeft nu één punt voorsprong op naaste achtervolgers E&O en Hellas.

Regelmatige zege dames QUintus

De handbaldames van Quintus wonnen de uitwedstrijd van DSVD met 28-21. In sporthal 't Hoge Vonder in Deurningen controleerde de Heulse ploeg de wedstrijd en had al snel een ruime marge opgebouwd (4-10), waarna de rust werd bereikt met een 15-9 voorsprong. Na de pauze werd het gat met de promovendus groter (20-11). In de slotfase liet Quintus de teugels vieren en kon DSVD iets terug doen. De overwinning kwam niet in gevaar en door de 28-21 overwinning blijft Quintus op plaats vier staan. Overigens heeft de Heulse ploeg de minst gepasseerde verdediging. Aanvallend is Quintus na Borhave de minst scorende ploeg.