Archief

Sparreboom loopt ze zoek op het strand

Hardloper Erwin Sparreboom uit Hoek van Holland was zaterdag afgetekend de beste in de Venéco Beach Run, oftewel de halve marathon van Monster. Bij de vrouwen was het 'gewoon weer' Carla Ophorst op de eerste plek.

Direct na de start bij sporthal De Wielepet koos Sparreboom het hazenpad. Zijn plaatsgenoot Christiaan Solleveld probeerde nog bij hem aan te haken, maar dat mocht niet lukken. Via het duinfietspad richting Kijkduin bouwde Sparreboom zijn voorsprong gestaag uit.

Op het strand, in de buurt van de Zandmotor, verdween de koploper geheel uit het zicht. In die omgeving werd Solleveld achterhaald en voorbijgesneld door Gerard de Lange uit Maassluis. In vierde positie liep Harmen den Boer (De Kieviten) en niet ver daarachter rende Lierenaar Arco Poot.

Sparreboom won afgetekend in 1.16.55. Met een achterstand van 3.36 kwam De Lange als tweede over de eindstreep. De Maassluizer was overigens een goede minuut sneller dan vorig jaar, toen hij derde was geworden. Op 55 seconden achter De Lange volgde Solleveld, die op zijn beurt 22 seconden sneller was dan Poot.

Bij de vrouwen won Carla Ophorst in 1.33.56, tweede werd Carola Schot (Energie, Barendrecht) en derde werd de Delftse Monique Weening.

De Elektravon Run (10,3 kilometer) werd voor de derde maal op rij gewonnen door Peter Pollemans uit Hoek van Holland. Met zijn 38.49 was Pollemans 42 seconden sneller dan vorig jaar. Snelste vrouw op deze afstand was de Wateringse Linda Koper, in 48.24.

De Opti-flor Run(5,7 kilometer) werd met overmacht een prooi voor junior Bram van Druten. De 16-jarige atleet van Olympus '70 finishte in 20.49. Eerste vrouw was de Haagse Iwona Spicha, in 26.36.