Archief

Intochten Sinterklaas in de regio feestelijk verlopen

Evenals vorige week zijn Sinterklaas en zijn pieten ook deze zaterdag in verschillende plaatsen in onze regio feestelijk binnengehaald. De goedheiligman maakte zijn opwachting in Maasland, 's Gravenzande, Ter Heijde, Den Hoorn, Wateringen, Schipluiden, Kwintsheul en Maasdijk.

In Ter Heijde verwelkomde burgemeester Bouke Arends van Westland Sint Nicolaas samen met oud-wethouder Frank Rijneveen. Na de ontvangst voor Hotel Elzenduin, maakte het gezelschap een tocht door het dorp.

In 's-Gravenzande was Sinterklaas eerst in geen velden of wegen te bekennen. Toen hij niet op de afgesproken tijd was aangekomen, begonnen kinderen en andere belangstellenden de goedheiligman samen te zoeken. Even later kwam hij toch tevoorschijn en kon het feest op het Marktplein toch beginnen.

De wijkagent van Maasland spreekt op Twitter over de intochten in Maasland en Schipluiden, die volgens hem "heel gezellig" waren. Ook de intochten in andere plaatsen in onze regio zijn, volgens de politie, feestelijk en rustig verlopen.