Ruud de Jong 2

FC 's-Gravenzande deelt punten in 'kelderkraker'

FC 's-Gravenzande heeft in de strijd om lijfsbehoud in de hoofdklasse A de punten moeten delen met Spijkenisse. Op Sportpark Juliana werd het 1-1.

FC 's-Gravenzande en de gasten, beide onderaan bungelend in de hoofdklasse, kregen in het eerste half uur geen grote kansen. Pas het laatste kwartier van de eerste helft werd 's-Gravenzande gevaarlijker. Na rust zorgde Spijkenisse, dat nog geen kans had gecreƫerd, voor de openingstreffer. FC 's-Gravenzande bleef aandringen met een aantal kansjes. Uiteindelijk zorgde Ardi Luijendijk vijf minuten voor tijd voor de 1-1.

In de tweede divisie heeft Excelsior Maassluis een 2-0 overwinning geboekt op Scheveningen. In de eerste helft kreeg Scheveningen de kansen en speelden de Maassluizers slordig. Pas in de tweede helft kwam Excelsior beter voor de dag en kwam het tien minuten voor tijd op voorsprong door Redouan Omar Ouali. Vlak voor tijd besliste Omar Ouali met zijn de tweede doelpunt de wedstrijd in het voordeel van de Maassluizers.

Verburch verrast Monster

In de derde klasse B heeft SC Monster in de strijd om de koppositie averij opgelopen in de derby tegen Verburch. De Poeldijkers verrasten de Monsternaren met een 3-2 zege in een aantrekkelijk duel. Een behouden spelend Verburch kwam op het halve uur snel op een 2-0 voorsprong. Monster scoorde direct de aansluitingstreffer en direct na rust ook de 2-2. De Monsternaren hadden het grootste deel van de wedstrijd in handen. Verburch scoorde uit de spaarzame kansen toch de 3-2. Voor SC Monster blijft de schade beperkt. KMD loopt door het 2-2 gelijkspel bij Quick-Steps maar een punt uit.

Excelsior Maassluis - Scheveningen 2-0 (0-0)