Archief
Twitter Archief Westland

Twitter Archief Westland

Curator is er nog steeds niet uit met organisatie achter Westland Kros

De curator in het faillissement van Experience Express Productions BV, het bedrijf achter het voormalige muziekevenement Westland Kros, is nog steeds in onderhandeling met de bestuurders van dat bedrijf om tot een oplossing te komen. Dit komt naar voren in het vijfde verslag dat hij heeft gepubliceerd.

Er bestaat verschil van inzicht tussen curator Wim van Meegdenburg en het bestuur over gebeurtenissen in de periode kort na afloop van de Westland Kros 2018. Het was snel duidelijk dat de financiële opbrengsten onvoldoende waren om de crediteuren te voldoen. Toch zijn enkele specifieke crediteuren volledig betaald, aldus de curator.

In zijn verslag van 14 november jl. schrijft Van Meegdenburg dat hij bij zijn standpunt blijft dat een aantal betalingen die vlak na het evenement hebben plaatsgevonden, selectief onrechtmatig zijn verricht. "Het bestuur deelt deze visie echter niet. De curator is momenteel in onderhandeling met het bestuur om te bezien of tot een minnelijke regeling kan worden gekomen", beschrijft Van Meegdenburg de actuele situatie.

De curator blijft zich focussen op de belangen van de schuldeisers. Er zijn zeventien vorderingen, met een totaalbedrag van ongeveer 146.000 euro, terwijl er 6.255 euro beschikbaar is. Hoewel in zijn jongste verslag nog omzetcijfers over de jaren 2017 en 2018 ontbreken, vermeldt Van Meegdenburg nu concreet dat het bedrijf aan de boekhoudplicht heeft voldaan. Hij heeft een goed inzicht in debiteuren en crediteuren ten tijde van het faillissement.

Categorieen:
Westland Economie