Archief

Zie ginds komt... Sinterklaas!

Sinterklaas en zijn pieten komen deze zaterdag vanuit Spanje weer op diverse plekken in onze regio aan: in Naaldwijk, Maassluis, Monster, De Lier, Honselersdijk, Poeldijk en Hoek van Holland. We zetten de verschillende intochten hieronder op een rij.

Sint arriveert rond 11.00 uur in Naaldwijk met de stoomboot bij Sportcentrum De Pijl aan de Bachlaan, na een vaartocht vanaf de Burgemeester Elsenweg. Daarna zal hij op zijn schimmel naar het Wilhelminaplein rijden. Daar kunnen kinderen een welkomstdans doen, genieten van een optreden van een 'zangpiet', en met Sinterklaas op de foto.

In Maassluis zal de goedheiligman om 10.00 uur van zijn boot stappen aan de Stadhuiskade. Onder begeleiding van de burgemeester zal hij een tocht maken naar de Markt. In de hele stad zijn er verschillende sinterklaasfeesten, die de Sint zal bijwonen. Vanaf 14.00 uur is er in Theater Koningshof een speciale 'Sinterklaas Kindermiddag', waar onder anderen Roman de Goochelaar zal optreden.

In Monster kunnen kinderen vanaf 13.50 uur terecht op de kade van de Havenstraat. Drumband De Zwiebels zorgt daar voor de muzikale omlijsting van de intocht. Sint en zijn pieten zullen daar om 14.00 uur met de stoomboot aanmeren. Vervolgens lopen ze in optocht naar het Kerkplein.

In De Lier maakt Sinterklaas rond 13.30 uur zijn opwachting bij partycentrum 't Centrum. De optocht gaat daarna naar de Hoofdstraat, waar kinderen aan allerlei speciale 'Sinterklaasspellen' kunnen deelnemen, zoals 'Over het dak lopen' en 'Schoorsteengooien'. Als alle spellen zijn gespeeld, kunnen ze een heus Pietendiploma krijgen.

De stoomboot arriveert rond 13.45 uur aan de Valkenhorst in Honselersdijk. De Sint zal zelf op een motor met zijspan door het dorp rondrijden. Rond 14.30 uur bezoekt hij het Voorhofplein, waar een Sinterklaasprogramma is met onder andere een optreden van DOS.

De inwoners van Poeldijk kunnen Sinterklaas rond 13.15 uur verwachten. Hij zal hier van de boot stappen naast De Terwebloem. De optocht van Sint en de pieten gaat via de Voorstraat, de Kerklaan, de Jan Barendselaan, en de Irenestraat naar De Veiling. Daar is tot 16.00 een 'Sinterklaas-kindermiddag'.

In Hoek van Holland komt Sint Nicolaas om 13.00 uur aan in de Berghaven. Daarna viert hij feest met de kinderen op het Brinkplein.

Intochten op zaterdag 16 november:



Naaldwijk: aankomst Sporthal De Pijl, Bachlaan 1, 11.00 - 17.00 uur

Maassluis: aankomst Stadhuiskade, 10.00 - 15.30 uur

Monster: aankomst Havenstraat, 14.00 - 16.00 uur

De Lier: aankomst Partycentrum 't Centrum, Hoofdstraat 100, 13.30 - 17.00 uur

Honselersdijk: aankomst Valkenhorst, 13.45 - 16.00 uur

Poeldijk: aankomst De Terwebloem, Van Bergenhenegouwenlaan 2, 13.15 - 16.00 uur

Hoek van Holland: aankomst Berghaven, 13.00 uur