Archief

Erasmusspeld voor EHBO'er Loet Speksnijder

Hoekenees Loet Speksnijder heeft bij zijn afscheid uit handen van wethouder Sven de Langen de Erasmusspeld ontvangen. Die kreeg hij voor zijn jarenlange inzet bij onder meer de EHBO-vereniging Hoek van Holland. Met de Erasmusspeld eert de stad Rotterdam mensen die langdurig als vrijwilliger actief zijn voor de Rotterdamse samenleving.

Speksnijder heeft zich vijftig jaar ingezet voor het welzijn van zijn medemens. Na een kennismakingscursus EHBO in 1969 is hij actief geweest om mensen in nood te helpen en nieuwe vrijwilligers op te leiden.

Hij bezocht in zijn vrije tijd Hoekse scholen om leerlingen te informeren over het belang van EHBO en daarmee hopelijk een nieuwe generatie te interesseren voor vrijwilligerswerk.

Ook is Speksnijder veertig jaar medisch opstapper bij de KNRM-Reddingboot Hoek van Holland. Daarnaast was hij de drijvende kracht van Rode Kruis-afdeling Nieuwe Waterweg Noord. Eerder ontving Loet Speksnijder in 2013 een koninklijke onderscheiding voor zijn bijzondere verdiensten voor de samenleving.

Categorieen:
Algemeen