Archief
WOS

WOS

Proef met ondergrondse wateropslag

De gemeente Maassluis gaat in Maassluis West een proef starten om water op te vangen in vier ondergrondse waterbronnen. Die bronnen komen langs de Kwartellaan. Het zijn vier pijpen die ongeveer 30 meter diep worden geboord. Het overtollige water kan dan in ondergrondse waterbronnen worden opgevangen. Bij droogte kunnen de bronnen weer gebruikt worden om planten water te geven of voor blus water bij brand. De opslag is onderdeel van het project Rainproof.

De gemeente Maassluis gaat in Maassluis West een proef starten om water op te vangen in vier ondergrondse waterbronnen. Die bronnen komen langs de Kwartellaan. Het zijn vier pijpen die ongeveer 30 meter diep worden geboord. Het overtollige water kan dan in ondergrondse waterbronnen worden opgevangen. Bij droogte kunnen de bronnen weer gebruikt worden om planten water te geven of voor bluswater bij brand. De opslag is onderdeel van het project Rainproof.

De gemeente Maassluis bereidt zich hiermee voor op klimaatveranderingen. Rainproof. Er wordt momenteel een grote buis geboord om hemelwater af te voeren naar de haven van Maassluis. Dit is een tijdelijke situatie want als het lukt om het water onder de grond op te vangen, is dat niet meer nodig. Langs het spoor van de Hoekse Lijn zijn soortgelijke bronnen aangelegd.

Om zoveel mogelijk ruimte voor water te maken is langs de huizen aan de Kwartellaan ieen grote sloot gegraven. Mocht het hard gaan regenen, is er voldoende ruimte voor opvang gemaakt.

Categorieen:
Maassluis Duurzaam