Archief
FC s-Gravenzande

FC s-Gravenzande

Elzinga: Veel punten laten liggen omdat we moeilijk scoren

FC 's-Gravenzande heeft dit seizoen in de hoofdklasse zeker zeven punten laten liggen, omdat de ploeg moeilijk scoort en daardoor wedstrijden niet won. Dat zegt trainer Richard Elzinga in het programma WOS Sport, dat sinds donderdagavond te zien is bij de WOS.

Met slechts vijf punten uit acht wedstrijden staat FC 's-Gravenzande momenteel op de een-na-laatste plek in de hoofdklasse A. "We hebben twee wedstrijden gespeeld waarin we compleet kansloos waren (tegen Sportlust '46 en Sportclub Feyenoord, red.). Maar ik vind ook dat we onderweg heel wat punten hebben laten liggen, omdat we moeilijk scoren", aldus Elzinga, die dus vindt dat zijn team zeven punt dat zijn team zeven punten meer had moeten hebben. "Als je die erbij optelt, sta je keurig in de middenmoot."

De Westlandse ploeg had de voorgaande twee jaar onder Elzinga een herkenbare, aanvallende, speelstijl. Dit jaar is dat anders. "Dat heeft ook te maken met de stand en dat het minder draait", verklaart Elzinga. "Dan word je automatisch wat onzekerder en ga je wat meer leunen op de verdediging, omdat je dat eerst goed voor elkaar wil hebben. Dus ik kan me voorstellen dat het er wat anders uitziet dan vorig jaar."

Elzinga benadrukt dat hij nog op zoek is naar de juiste formatie, maar dat hij verwacht dat de resultaten in de rest van het seizoen gaan verbeteren. "Ik heb daar vol vertrouwen in, omdat we een flink aantal wedstrijden genoeg kansen hebben gehad om die goed over de streep te trekken."

In WOS Sport spreekt presentator Stefan van Eijk samen met Elzinga en analist Johan Voskamp over de afgelopen wedstrijd tegen Zwaluwen (1-1), het komende duel tegen AZSV en het gemis van Frank Broos. Het programma is nog tot vrijdagavond 19.00 uur elk half uur te zien bij de WOS en online via Uitzending Gemist.