Archief
Screenshot uit commercial RET

Screenshot uit commercial RET

STOPenGO gaat op 4 november rijden

De RET wijzigt op maandag 4 november een aantal buslijnen, omdat vanaf die dag de Hoekse Lijn volledig in exploitatie wordt genomen. Lijn 226 wordt opgeheven, lijn 126 wordt ingekort, rijdt niet meer door de Steendijkpolder en wordt in de avonduren in Maassluis vervangen door de al eerder aangekondigde STOPenGO-bus.

STOPenGO is flexibel vervoer in de vorm van een kleinere bus die op aanvraag rijdt. Op deze manier wil de RET vraag en aanbod beter op elkaar afstemmen en een betere aansluiting op de metro bieden. De bus rijdt van 19.15 uur tot 00.00 uur en vertrekt twee keer per uur vanaf station Maassluis-West.

Overigens rijdt de STOPenGO-bus niet een-op-een dezelfde route als lijn 126. Dat komt omdat de chauffeur de kortste weg mag kiezen tussen de gereserveerde haltes. Een reservering kan tot vijftien minuten voor vertrek worden gemaakt en de bus kan realtime worden gevolgd via de STOPenGO-app. De bus is ook geschikt voor rolstoel en kinderwagen.

De RET laat weten dat lijn 126 weliswaar niet meer de Steendijkpolder aandoet, maar dat daar busmaatschappij EBS met lijn 34 het OV verzorgt. Bovendien rijdt STOPenGO er in de avonduren wel.

Categorieen:
MaassluisAlgemeen