Archief
Maxim van Ooijen

Maxim van Ooijen

Slechts beperkte aanpassingen nodig voor harmonicabussen

De nieuwe harmonicabussen van vervoerder EBS zorgen vooralsnog niet voor problemen in Westland. Alleen bij de haltes Dijkweg in Honselersdijk en Pijle Tuinenweg in Naaldwijk moet het verhoogde gedeelte iets worden verlengd. Dat schrijft wethouder Pieter Varekamp in reactie op vragen van D66.

Steunraadslid Maxim van Ooijen stelde eerder dat de nieuwe bussen die rijden op lijn 456 (van Den Haag, via Naaldwijk, naar Schiedam) te groot zouden zijn voor diverse haltes. Ook zouden bochten te krap zijn. Uit proefritten in juli en en augustus blijkt dat echter niet.

Varekamp: "Op grond hiervan zijn slechts beperkte aanpassingen aan de bushalten aan de Pijle Tuinenweg en de Dijkweg nodig. Hierbij gaat het om het verlengen van het verhoogde gedeelte van deze halten. Deze werkzaamheden worden dit jaar uitgevoerd. Tot dan halteren de gelede bussen deels op de rijbaan en monitort EBS de verkeersveiligheid." Wat de kosten zijn voor het aanpassen van de haltes, is nog niet bekend.

Overigens rijdt EBS voor ongeveer een derde van de dag met harmonicabussen op lijn 456, zo liet een woordvoerder van de nieuwe vervoerder eerder weten aan de WOS. Het overige gedeelte van de dag rijden de 'gewone' bussen.