Archief
WOS

WOS

Zeker 55 trekkers uit onze regio in Den Haag

Een vrolijke boel woensdagochtend op de carpoolplaats bij Schipluiden. Maar liefst 55 boeren op trekkers verzamelden zich daar om in colonne naar Den Haag te rijden. Daar wordt door boeren uit het hele land geprotesteerd tegen aangescherpte stikstofregels.

De 55 landbouwvoertuigen uit Westland en Midden-Delfland zijn er veel meer dan op de eerste grote boerenprotestdag op 1 oktober. Toen gingen er hier vandaan zo'n 30 tractoren in een lang lint naar het Malieveld.

"Het geeft een goed gevoel", reageert melkveehouder Jaap Zegwaard uit Maasland. Zijn oproep om met boeren uit deze regio naar Den Haag te rijden ging als een lopend vuurtje door Midden-Delfland en Westland. "Wij zijn er klaar mee en willen een eerlijk resultaat."

Nog groter boerenprotest

Ook melkveehouder Henk Dijkshoorn uit 't Woudt staat met zijn trekker op de carpoolplaats. "Het is hartverwarmend. Alle boeren staan met de neuzen dezelfde kant op." Hij hoopt dat de aangescherpte stikstofregels zo snel mogelijk van tafel gaan. Gebeurt dat niet, dan volgt er een nieuw en nog groter boerenprotest. "Wij kunnen er nog veel meer op de weg krijgen, als dat nodig is."

Zo druk als het in Schipluiden was, zo rustig was het woensdagochtend in Naaldwijk. Op Facebook ging de oproep rond om ook hier met trekkers te verzamelen en naar het Haagse af te reizen. Het bleef bij één trekker, die zich uiteindelijk voegde bij de protesterende collega's in Schipluiden.