Archief
WOS

WOS

Westland wil Fairtrade-gemeente blijven

Nu Westland eindelijk een Fairtrade-gemeente is, wil de werkgroep die dit voor elkaar kreeg dat graag zo houden. "Om een Fairtrade-gemeente te blijven moet je twee keer per jaar een evenement organiseren. Daarnaast gaan we proberen nog meer bedrijven en organisaties aan te laten sluiten", zegt Janny Nederlof van de werkgroep.

"Fairtrade betekent eerlijke handel. Producenten in ontwikkelingslanden krijgen op deze manier een eerlijke prijs voor hun product en daarnaast een langdurige handelsrelatie", aldus Nederlof. Koffie, thee en chocolade zijn vrij bekende producten in het assortiment, maar er kan ook worden gedacht aan cosmetica, goud en kruiden.Bijna vijf jaar geleden werd het spreekwoordelijke zaadje gepoot voor Fairtrade in Westland. In november 2014 werd het college van B en W een motie overgenomen die was opgesteld door Progressief Westland en mede was ingediend door CDA, GBW en D66. In november 2016 volgde een informatieavond in De Westlandse Druif in Monster.

In maart dit jaar kwam de werkgroep met betrokken burgers in actie. Die zorgde ervoor dat aan de criteria van een Fairtrade-gemeente kon worden voldaan. Zo konden bedrijven en organisaties zich aansluiten bij de beweging door over te gaan op Fairtrade producten. Ook in het gemeentehuis wordt alleen nog maar Fairtrade koffie en thee geschonken.

Categorieen:
Monster Westland Duurzaam