Archief
Google Streetview

Google Streetview

'Dijkstraat sluiproute bij afsluiting Middel Broekweg'

Automobilisten die last hebben van de afsluiting van de Middel Broekweg, gebruiken veelvuldig de Dijkstraat in Honselersdijk als sluiproute. Dat zegt althans politieke partij Westland Verstandig. Fractievoorzitter Peter Duijsens hoopt dat burgemeester en wethouders maatregelen nemen om dit te voorkomen.

De Middel Broekweg is sinds afgelopen maandag afgesloten vanwege de vervanging van de Zwaansheulbrug. De afsluiting duurt zeker tot en met eind januari. Verkeer dient om te rijden via Veilingroute, De Westlandroute en Zwethlaan of in de omgeving van Honselersdijk van de doorgaande route Poeldijksepad, Veilingweg, Nieuweweg. In plaats daarvan wordt dus de Dijkweg gebruikt.

In de Honselse winkelstraat geldt een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur en is niet berekend op een grote hoeveelheid verkeer. "Niet alleen wordt heel veel gebruik gemaakt van de Dijkstraat, maar ook wordt er, zoals ook elders in Westland, te hard gereden", aldus Duijsens. Hij wil dat in elk geval borden worden geplaatst die de doorgaande route duidelijk maken.