Archief
Google Streetview

Google Streetview

Boal neemt Holland Groep Westland over

Boal Group uit Naaldwijk neemt het Maasdijkse Holland Groep Westland over. Dat hebben de twee bedrijven vrijdag bekendgemaakt. Beide partijen zeggen beter te worden van de overname.

Volgens algemeen directeur Rob Wiersma van Holland Groep kan het bedrijf dankzij deze overname de groei in zowel scherming als insectengaas continueren en versnellen. CEO Ronald Boers van Boal: "We bundelen niet alleen onze krachten met een bedrijf met een breed assortiment van toonaangevende producten, maar we voegen tevens een groep getalenteerde en ambitieuze collega's toe aan het team, wat het nog spannender maakt om de wereldwijde uitdagingen en kansen aan te gaan."

Boal heeft een eigen assemblagefabriek in 's-Gravenzande en een productievestiging voor aluminiumprofielen in De Lier. In de afgelopen vijftig jaar heeft het bedrijf een leidende marktpositie verworden in het ontwerp en de fabricage van aluminium dek- en gevelsystemen voor industriƫle kassen. Holland Groep Westland is ontwerper, fabrikant en installateur van zowel scherm- als insectengaassystemen en toepassingen.

De overname is mede mogelijk gemaakt door Britse investeerder Equistone Partners Europe, die eerder dit jaar een meerderheidsbelang in Boal nam.