Archief
Gemeente Westland

Gemeente Westland

Lintje voor Matthé Elema

Matthé Elema uit 's-Gravenzande heeft woensdagmiddag een koninklijke onderscheiding gekregen van locoburgemeester Pieter Varekamp. De uitreiking was tijdens zijn afscheidssymposium 'De verbindende schakel' in Kamerik. Elema is nu Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Elema werkte van 1981 tot 2015 als ambtelijk secretaris bij het Productschap Granen, Zaden en Peulvruchten, het Productschap Diervoerder en het Hoofdproductschap Akkerbouw. Daar speelde hij een belangrijke rol bij het verbeteren en functioneren van akkerbouwketens in Nederland.

Toen op 1 januari 2015 de productschappen werden opgeheven, bleef de 's-Gravenzander zich inzetten om de taken van de akkerbouwsector te borgen. In dat jaar werd hij directeur van de Brancheorganisatie Akkerbouw en stichtte hij de onderliggende brancheorganisaties voor granen, suiker, aardappelen en overige landbouwgewassen.

Naast zijn werkzaamheden in de akkerbouw heeft Elema veel vrijwillige taken op zich genomen. Zo was hij raadslid van de gemeente 's-Gravenzande en Westland en voorzitter van Stichting Vluchtelingenwerk 's-Gravenzande. Ook nu is hij nog actief, bijvoorbeeld als voorzitter van VVD Westland en lid van de Raad van Toezicht van Vitis Welzijn.