Archief
Singbiblio

Singbiblio

Boek over 'drugsdouanier' Gerrit G. wordt verfilmd

Het boek De Schiedamse cocaïnemaffia, waarin 'drugsdouanier' Gerrit G. uit 's-Gravenzande een belangrijke rol speelt, wordt verfilmd. Uitgeverij Nieuw Amsterdam heeft de rechten daarvoor verkocht aan All Your Film BV, de maatschappij van producent Rolf Koot en regisseur/scenarist Jean van de Velde.

In het boek van NRC-misdaadjournalist Jan Meeuw, dat afgelopen zomer uitkwam, wordt een onthutsend beeld geschetst van het smokkelnetwerk in Nederland. Het verhaal begint bij de arrestatie van douanier Gerrit G. in 2015, vanwege het doorlaten van grote partijen drugs in de Rotterdamse haven. De Rotterdamse rechtbank veroordeelde hem twee jaar later tot een celstraf van veertien jaar. De Westlander is daartegen in hoger beroep gegaan.

Het boek heet De Schiedamse cocaïnemaffia, omdat een aantal andere hoofdrolspelers in het verhaal zijn geboren in Schiedam.

Pro-formazitting

Overigens dient komende donderdag in het gerechtshof in Den Haag een pro-formazitting in de hogerberoepszaak van G. Wanneer de zaak inhoudelijk wordt behandeld, is nog niet bekend.