Archief
Signbiblio

Signbiblio

Theatervoorstelling in Naaldwijk voor mensen met dementie

Theatergroep Ervarea voert zaterdagmiddag, vanwege Wereld Alzheimerdag, een speciale voorstelling op in de Ontmoetingskerk in Naaldwijk, die gericht is op mensen met dementie.

In het stuk staat het belang van bewegen centraal, in het bijzonder voor dementerenden. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat bewegen de geestelijke achteruitgang van mensen kan vertragen. Het optreden belooft een combinatie te worden van 'theater, humor, ervaringsoefeningen en diepgang'. Volgens de organisatie is het doel om de mogelijkheden voor mensen met dementie in Westland te vergroten, zodat zij zo lang mogelijk mee kunnen blijven doen in de maatschappij.

In Westland wonen op dit moment zo'n 1700 mensen met dementie. Dit aantal stijgt, naar verwachting, in de komende jaren naar ongeveer 3700 mensen, aldus de organisatie.

De theatervoorstelling is zaterdagmiddag van 15.00 tot 17.00 uur te zien in de Ontmoetingskerk, aan de Anjerlaan 47 in Naaldwijk. De deuren van de kerk gaan al open om 14.00 uur. De toegang is gratis.