Reserves Quintus verslaan Velo in handbalderby

De reserves van Quintus hebben zaterdagavond hun eerste punten gepakt in de eerste divisie bij de vrouwen. Na twee nederlagen op rij, zette de Heulse ploeg in een Westlandse derby het Wateringse Veneco Velo met 25-20 opzij. Velo blijft daardoor nog puntloos.

De thuisploeg opende de score en stond na bijna twintig minuten spelen al 6-0 voor, maar kon die voorsprong niet vasthouden. De gasten, gecoacht door Alex Curescu, kwamen sterk terug tot 6-9, waarna het bij rust 9-11 stond. Tot vijf minuten voor tijd keek Quintus 2 nog tegen een achterstand aan (17-18), maar een sterke slotfase leverde dus een 25-20 overwinning op.

Quintus 1 wint nipt

Het dames-eredivisieteam van Quintus had het in de uitwedstrijd bij Vlug en Lenig in het Limburgse Geleen niet eenvoudig. De ploeg van trainer René Zwinkels keek na tien minuten tegen een 7-4 achterstand aan, bij rust stond het 13-11. In de tweede helft trokken de Westlanders de stand al snel gelijk, maar moesten niet lang daarna toch weer in de achtervolging. Na een 19-16 achterstand stond het met nog drie minuten te spelen 23-23. In de slotfase trok Quintus de zege alsnog naar zich toe: 23-24.

Dios geeft voorsprong na rust weg

In de eerste divisie bij de heren speelde Dios in Rotterdam een sterke eerste helft tegen Feyenoord. Bij rust had de ploeg uit Den Hoorn een 15-19 voorsprong op de jeugdige thuisploeg. Feyenoord ging na rust echter meer onbevangen spelen en kwam met nog twaalf minuten op de klok zelfs op een 25-24 voorsprong. Uiteindelijk moesten de twee ploegen de punten delen: 32-32.